miércoles, 30 de septiembre de 2015

Parlem sobre... Joan Fuster

AVÍS: DE MOMENT TOTES ELS PERSONATGES QUE HAN APAREGUT EN AQUESTA SECCIÓ HAN SIGUT PERSONES IMPORTANTS EN LA LITERATURA CATALANA, PERÒ SI ERES UN ESCRIPTOR CATALÀ/VALENCIÀ/BALEAR QUE ESCRIU EN LA SEUA LLENGUA I VOLS APARÉIXER ACÍ SOLS HO HAS DE DEMANAR. SENSE RESTRICCIONS.


Hola lectors i benvinguts al Racó de la llengua. Hui toca una nova entrada de la secció Parlem sobre... En este cas Joan Fuster.

Joan Fuster va ser l'assatgista valencià més important del segle passat. La seua obra més important Nosaltres, els valencians, definida com "llibre bàsic per al coneixement de la història, la cultura i els problemes d'identitat del valencià", ha sigut una referència tant per a escriptors com per a lectors valencians.
També va escriure poesia, tot i que és conegut pels seus assatjos. A més, escrigué antologies de grans poetes com Ausiàs March.

Tot i que Nosaltres, els valencians siga el seu llibre més important i amb el qual fou reconegut popularment, ací ens centrarem en Diccionari per a ociosos, una recopilació de definicions al més pur estil d'aquest assatgista, també considerat un llibre important de la seua bibliografia. Este serà el que ressenyaré d'ací un mes.


I això és tot. Ens vegem d'ací dues setmanes a El Racó de la llengua.


2 comentarios: