miércoles, 28 de octubre de 2015

Parlem sobre... Diccionari per a ociosos

Hola lectors i benvinguts al Racó de la llengua. Com ja vaig dir en la entrada de Parlem sobre... Joan Fuster, toca ressenyar Diccionari per a ociosos.


Dades principals

Autor: Joan Fuster
Editorial: Edicions 62
Saga: Autoconclusiu
Pàgines: 318
Gènere: Assaig, Humor
Link/preu de compra: 10€ en paper


Sinopsis

El text que es presenta és un assaig de Joan Fuster, potser el més emblemàtic de la seva producció, en edició completa, acurada per Vicent Salvador, Diccionari per a ociosos, l’obra més emblemàtica de Jaume Fuster, aplega, sota la forma de diccionari fictici, una sèrie d’assaigs de diversa e xtensió –des del mer aforisme fins a textos d’una extensió mitjana. La temàtica del llibre és heterogènia: parla, d’una manera desimbolta i sovint provocativa sobre l’amor, la bellesa, la bestiesa, el nacionalisme, la novel·la o el sexe, amb una perspectiva radicalment subjectiva, pròpia del gènere inaugurat fa segles per Michel de Montaigne. Joan Fuster és un dels grans escriptors contemporanis. El gènere més representatiu de la seva producció és sens dubte l’assaig, un discurs deliberatiu interior on l’autor exhibeix els mecanismes del seu raonament amb un estil elaborat, deutor en alguns aspectes de Xènius i de Pla.Opinión personal

Diccionari per a ociosos és una recopilació de assatjos molt curts, però no per això de menys qualitat. Hi ha fins i tot d'una línia però que et poden deixar pensar durant hores.

Respecte a la forma d'escriure de Joan Fuster m'encanta. Critica tot i tots i amb el seu estil propi. Impresionant.

La portada... No m'agrada. Sincerament, no li trobe trellat. El títol sí, ja que els títols dels assatjos són una paraula i estan ordenats alfabèticament.


Puntuació/Recomanació

4/5. Realment no deuria de puntuar-lo, ja que llibres com aquest són massa "bons" (per dir-ho d'alguna manera) com per a puntuar-los. Però bé, a mi m'ha paregut un llibre de 4/5.


Recomanat per a qualsevol que vulga llegir assatjos. Això sí, llegiu-lo sense pressa i saborejant i reflexionant-ho tot.


I això és tot. Ens vegem d'ací dues setmanes al Racó de la llengua.


No hay comentarios:

Publicar un comentario