miércoles, 10 de diciembre de 2014

Més que una festa... un sentiment

Benvinguts al "Racó de la llengua". Esta es la primera entrada que faré per a la nova secció "Recolzem la llengua".
Bé, la primera entrada serà un article d'opinió escrit per un amic nostre, Carlos, que també té un blog, pero no es sobre llibres (passeu pel seu blog, clic ací).

Aquest article tracta de les Falles, una festa tradicional valenciana.

MÉS QUE UNA FESTA... UN SENTIMENT

Hi ha moltes festes característiques del poble valencià: la tomatina, els moros i cristians, la magdalena, les fogueres de Sant Joan, però si hi ha una que ens caracteritza per damunt de totes les anteriors són les FALLES.
Aquestes festes, declarades festa d'Interés Turístic Internacional, son gaudides per milions de persones que, des de l'1 de març fins el 19 del mateix mes visiten la nostra comunitat per veure aquelles meravelloses obres d'art que, després d'estar una setmana exposades als carrers del pobles i ciutats, son cremades per les falleres majors elegides per les comissions falleres.
D'això vull parlar precisament, de les comissions falleres. Cada comissió es como una gran família, que riu, plora i sent, sobretot SENT. Aquest sentiment que tenen en conjunt es el que fa que aquesta festa puga ser tan meravellosa. Mentre estava escrivint aquestes línies pensava com anava a definir aquest sentiment, però ara mateix pense que aquest sentiment no es pot definir, simplement es pot sentir.
Aquestes famílies de les que parle no ho són solament una setmana a l'any. La gent que forma aquesta gran família passa gran part del temps lliure junt. Durant l'any a les falles es celebra el Nadal amb la arribada del Pare Nadal, la nit de Halloween, amb un túnel del terror, des de octubre fins gener o febrer s'assaga per a la presentació de les falleres fer un ball, es prepara a febrer un passa carrer on alguns membres de la falla van disfressats, etc.
Estar a la plaça de l'ajuntament sentint la mascletà, tirar coets a la porta del teu casal o sentir el calor del foc de la cremà del monument que presideix el carrer. Que hi ha millor que viure en les teues carns tot això?
Com que dit abans, les FALLES son una festa, però més que una festa... un SENTIMENT.

I això es tot. Fins la próxima setmana al Racó de la llengua.

PD: Si vosaltres també voleu participar en el Racó de la llengua podeu emportar-vos el banner al vostre blog. També acceptem temes per als articles.

3 comentarios:

 1. No entendí nada u.u pero besitos! pase pr aqui jiji

  ResponderEliminar
 2. ¡Hola! :D
  Me gustaría ir a "Las Fallas", pero lo que si es un verdadero sueño es ir a las "Hogueras de San Juan".
  Me ha gustado esta sección ^^
  Besos ♥
  ~Yvaine
  P.D.: propongo que la semana que viene pueda ser un artículo de esa fiesta, "Las hogueras de San Juan" :D

  ResponderEliminar